Adana’da Gazze’ye Yapılan Operasyon Protesto Edildi

Yeni bir yıla girmeye hazırlandığımız şu günlerde Ortadoğu tekrar kan gölüne döndü!

Ortadoğu’daki çıkarlarını korumak için; tüm halkları birbirine kırdırma politikası yürüten Emperyal güçler, Ortadoğu’yu yine kan ve gözyaşına boğdular.

ABD emperyalizminin desteğiyle İsrail devleti yıllardır Filistin halkını kendi topraklarında katliamlardan geçiriyor, İsrail devletinin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamların en sonuncusu da dün Gazze şeridene yaptığı hava saldırısıdır. Bu saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 225 Filistinliyi katledildi, yüzlerce kişi ise yaralandı. İsrail devleti tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkına zulüm uyguluyor. Dünya ise İsrail’in bu zulmünü film seyreder gibi seyrediyor.

Gazze’de yapılan katliamın ardından Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını belirtmiştir. Oysaki yıllardır Filistin halkını katliamlardan geçiren İsrail Devletiyle Stratejik işbirliği yapan Türkiye devletinin ta kendisidir. Başbakan Erdoğan’da hükümet olduktan sonra, oda kendisinden önceki hükümetler gibi İsrail devletiyle stratejik işbirliği anlaşmaları imzalamaya devam etti. Milyon dolarlık askeri ihaleleri onlara verdi.  İsrail Devleti bugün Türkiye’nin en yakın mütefiğidir.  İsrail devletinin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği bu katliamın sorumluları aynı zamanda İsrail devletiyle stratejik işbirliği yapanlardır.  Düne kadar İsrail devletiyle Stratejik ittifak halinde olan Genelkurmay ve Erdoğan hükümetinin Mahalle kabadayısı tavrıyla saldırıyı kınaması, aslında bu korkunç saldırıdaki payını saklama amaçlıdır. Çünkü Erdoğan Katliamdan bir hafta önce bu vahşeti işleyen İsrail Devletinin Başbakanı Olmert’le Ankara’da kol kolaydı.

Ortadoğu’da son bir ay içerisinde yüzlerce sivil insan yaşamını yitirdi. Bundan yaklaşık 20 gün önce Kerkük’te bir lokantaya yapılan saldırıda 55 insan katledildi, yine aynı tarihlerde Musul’un kuzeybatısındaki Sincar’da Yezidi bir aileye mensup yedi insan silahlı kişiler tarafından katledildi, daha bu katliamların tazeliği hafızalarımızda silinmezken, Bu kez de İsrail’in Gazze şiredine yaptığı hava saldırısıyla korkunç bir katliama tanık olduk. Ortadoğu’nun kadim halklarına karşı yapılan bu katliam girişimleri, her gün insanlığımızdan yeni bir şeyler koparıp götürüyor. Ortadoğu’da yok edilmek istenen insanlığımızdır aslında. 

Ortadoğu kan gölüne çeviren Emperyal devletler, Halklar arasında bir savaşı derinleştirmek için tüm planlarını uygulamaya koymuş bulunmaktadırlar. Saldırıya sessiz kalan ABD Ortadoğu halklarının yaşadığı acıların baş sorumlularından olduğunu, tekrar göstermiştir.

Bizler; İnsan hakları savunucuları olarak Kerkük’te lokantaya yapılan saldırıyı, Musul’un kuzeybatısındaki Sincar’da Yezidi bir aileye mensup yedi insan katledilmesini ve en son dün İsrail devletinin Filistin’in Gazze Şeridine yaptığı hava saldırısıyla 225 Filistinliyi katletmesini yüzlercesinin de yaralamasını nefretle kınıyoruz.
Ortadoğu da kirli bir savaşı uygulamaya koymaya çalışan Emperyal devletlerin, ya da Bölgedeki Statükocu güçlerin Ortadoğu halklarına savaş ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceklerini biliyoruz.
Barış, demokrasi ve güven içinde bir yaşam için ihtiyacımız olan tek şeyin halklar arasındaki kardeşleşme olduğunun bilinciyle başta İsrail, Filistin, Türkiye ve tüm dünya halklarına bu kirli savaşa karşı çıkmaları gerektiğini haykırıyoruz.

İHD, Adana Tabip Odası, KESK, DİSK, Pir sultan Abdal Derneği, ESP, THAYD-DER, DTP, EMEP, DİP, TÖP, TMMOB, ÖDP, ÇHKM, ALINTERİ, HALKEVLERİ, HACI BEKTAŞ VELİ DER.

Bir cevap yazın