Ülkemizde basın ve haber alma özgürlüğüne yönelik saldırılar sürüyor

Emek gazetesi Diyarbakır bürosunun sivil, silahlı ve telsizli kişilerce 18-26 Eylül tarihlerinde basılması olayı aydınlatılamamışken, 16 Ekim de Van da gözaltına alınan Ülkede Gündem gazetesi temsilcisi Ramazan Kaya hala gözaltında tutulmaktadır.

Emek ve Ülkede Gündem gazetelerinin Diyarbakır’a girişi, Pirinçlik Jandarma Karakolunda “yasadışı-keyfi” olarak el koyma yöntemiyle engellenmektedir.

18 Ekim 1997 tarihinde ise Emek gazetesi Diyarbakır büro çalışanı Fahrettin Gardaş havaalanında gazeteleri alırken gözaltına alınmış, dövülerek tehdit edilmiş ve kimliğine el konulmuştur.

Daha sonra aynı gün saat 14.00’te Emek gazetesi Diyarbakır bürosunu basan eli telsizli ve silahlı kişiler, muhabir Özgür Cebe’yi döverek, büro araçlarını tahrip etmiş ve el koymuşlardır ve Diyarbakır ve çevresindan haber çıkması halinde ölümle tehdit ederek bürodan ayrılmışlardır.

Bizler İHD olarak, görevleri yaptıkları haberlerle kamuoyunu aydınlatmak olan basın organlarına ve çalışanlarına yapılan bu saldırıları kınıyor, yetkilileri göreve ve sorumluluğa çağırıyoruz.

Basın ve haber alma özgürlüğü olmadan demokrasinin olamayacağının bir kez daha altını çiziyoruz.

Lütfi Demirkapı
Genel Sekreter Yardımcısı

Bir cevap yazın