Derneğimiz, ABD ve İngiltere’nin Ortaklaşa Sürdürdüğü Saldırıları Bir An Önce Durdurma Çağrısını Yinelemektedir

Savaşlar ve şiddete dayalı politikalar insan haklarını ve tüm insani değerleri ortadan kaldırır. ABD ve İngiltere’nin Irak’a saldırısı bu anlamda haksız ve uluslararası hukuka aykırıdır.

İnsan haklarına yönelen bu topyekün saldırının İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 50. yılında olması ise vahimdir. Bu saldırılar derhal durdurulmalıdır.

Bir süper güç olan ABD istediği zaman, istediği yerde operasyon yapma, savaş çıkarma keyfiyetine sahip değildir. Bu güç gösterisinden biz insan hakları savunucuları derin bir kaygı duymaktayız. Birleşmiş Milletlerin varlığı ve kararları hiçe sayılarak, diplomatik ve siyasi çözümler tüketilmeden başlatılan bu saldırı derhal durdurulmalıdır.

Evrensel Bildirgenin kabulünün 50. yılında Birleşmiş Milletler amaç ve ideallerinden uzaklaştırılmış, son gelişmeler karşısındaki tutumu ile de ABD’nin saldırgan politikalarını destekler durumuna düşürülmüştür.

Körfez Savaşı ile birlikte açlığa ve sefalete terkedilen Irak halkı uygulanan uluslararası ambargo ile iyice yoksullaştı. Bu saldırılar ile Irak halkının zarar gördüğü ve bir çok sivilin yaşamını yitirdiği haberleri gelmektedir. Bu saldırılar sonucu en çok zararın sivillere verileceği unutulmamalıdır.

Derneğimiz, ABD ve İngiltere’nin ortaklaşa sürdürdüğü saldırıları bir an önce durdurma çağrısını yinelemektedir.

İHD Genel Merkezi

Bir cevap yazın