Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Sezer´e açık mektup

Sayın Ahmet Sezer
Anayasa Mahkemesi Başkanı
Ankara

Sayın Başkan,
Anayasa Mahkemesi’nin 37. Kuruluş yıldönümünde yaptığınız konuşma nedeniyle sizi kutlamak istiyoruz.

Hemen tüm özgürlüklerin temeli olan düşünceyi açıklama özgürlüğü konusundaki değerlendirmelerinize ve önerilerinize katılıyoruz. Kurulduğumuz günden beri aralıksız Türkiye’de ifade özgürlüğünün korunması için çaba gösterdik, paneller ve kampanyalar düzenledik. Son beş yıldır her ay yayınladığımız insan hakları raporlarında düşüncelerini açıkladıkları için hapis ve para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalan insanlarımızın adları ve verilen cezalar yer aldı.

Türkiye’de insan hakları ve demokrasi standartlarının evrensel standartlara yükseltilmesi için aralıksız sürdürdüğümüz çabada, insan haklarının korunmasının ve geliştirilmesinin iki güvencesi bulunduğunu, bunların da hukukun ve demokratik kamuoyunun gücü olduğunun altını çiziyorduk. En yüksek yargı kurumunun Başkanı olarak saptadığınız sorun alanları ve çözümü için işaret ettiğiniz ilkeler İHD’nin görüşleri ile koşuttur.

Türkiye’de insan hakları hukukunun ilerlemesine büyük katkıda bulunacak olan görüş ve değerlendirmeleriniz için açık desteğimizi ifade ediyoruz, Saygılarımızla.

Akın Birdal
İHD Genel Başkanı

Bir cevap yazın