İHD’liler, kendilerini koruyacak yegane gücün insanlık ilkeleri ve kamu vicdanı olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdüreceklerdir

Bir yıl önce, 12 Mayıs 1998 günü, İHD Genel Başkanı Akın Birdal Dernek Merkezi’nde silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna 7 kurşun isabet etmiş, iki kurşun iki ayrı yerden kalbine giden damarlarını parçalamış, omuz kemik ve sinirleri ile ayak kemikleri parçalanmıştı.

İHD ve onun Genel Başkanı’na saldırının ortamı, gerçek dışı haberlerle, bazı yazılı ve görsel basın tarafından hazırlanmıştı. Şemdin Sakık’a ait olduğu iddia edilen ifadeler, gerçekte böyle ifadeler olmamasına karşın ve hazırlık soruşturmasının gizliliği kuralları da ihlal edilerek günlerce yayınlanıyordu. Bu tür haberleri yazanlar ve yayınlayanlardan hiçbirisi, (Sayın Oktay Ekşi’nin zaman zaman köşesinde konunun özüne ilişkin ilkeleri anımsatması hariç) özeleştiri yapmadılar, özür dileme gereği duymadılar. Her vesile ile benzer türden yayınları yapmaya devam ediyorlar üstelik.

İHD’nin etkinlikleri, değerlendirmeleri ve açıklamalarını görmezden gelerek, okuyucu ve izleyicilerinin doğru bilgilenme (haber alma) haklarına da saygı göstermeden yayınlarına devam ediyorlar.

İHD Genel Başkanı, çektiği acılara karşın her fırsatta insan hakları için çalışmasına devam ediyor. 3 Haziran’da cezaevine girecek. Son ana kadar ve cezaevinde de insan haklarını savunmaya devam edecek.

Dünya’da ve Türkiye’de, insan hakları savunucuları, her biri birer değer olan insan haklarını, “çıkar” için değil, şan ve şöhret için değil, değer olduğu için savunuyorlar.

O nedenle de 9 Aralık 1998 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi’ni kabul etti.

İHD, bu ağır silahlı saldırının yıldönümünde, olanca gücüyle kararlılığını vurgulamaktadır. Hiçbir baskı, yıldırma ve şiddet bizi insan haklarını kazanma, koruma, kullanma ve geliştirme mücadelesinden alıkoyamayacaktır.

İHD’liler, kendilerini koruyacak yegane gücün insanlık ilkeleri ve kamu vicdanı olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdüreceklerdir.

Hüsnü Öndül
Genel Sekreter

Bir cevap yazın