Akın Birdal İHD Genel Başkanlığından ve İHD üyeliğinden istifa etti

 

3 Haziran günü, Ankara Merkez Kapalı Cezaevine, hakkında verilen hapis cezasını çekmek üzere giren Akın Birdal, İHD Genel Yönetim Kurulu’na gönderdiği dilekçede şöyle dedi:

“TCK 312/2 maddesi uyarınca cezalandırılmam üzerine söz konusu yasaya bağlı olarak İçişleri Bakanlığından gelen yazı üzerine Dernek Genel Başkanlığından ve dernek üyeliğinden düşürülmem gerektiği istenmiştir.

Bu bildirimin dernek üyelerinin iradesi üzerine konulan bir ipotek ve hukuk dışı olduğunu bilmekle birlikte, örgütlü insan hakları mücadelemize ve derneğimiz İHD’ye yönelik yeni bir tertibi amacına ulaştırmamak ve bildirimin gereğini yerine getirmek için Dernek Genel Başkanlığından ve üyeliğinden ayrılıyorum.

Bugüne değin sizlerle ve tüm insan hakları savunucularıyla yürüdüğümüz soylu mücadelenin her durum ve koşul altında ipi göğüsleyeceğine inanıyor gereğinin yapılmasını diliyorum.

Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Akın Birdal
İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı
Ankara Merkez Kapalı Cezaevi
Ulucanlar/Ankara
İHD, insan onuruna aykırı yasalar sorununun, Türkiye’nin ve dünyanın sorunu olduğunun bilincindedir. İHD, özgür bireylerin beyinlerine ve gönüllerine hiçbir yasanın nüfuz edemeyeceğini düşünmektedir.

İHD, Genel Başkanını, Türkiye insan hakları hareketine yaptığı olağanüstü katkıları ve gösterdiği yüksek sorumluluk duygusu nedeniyle bir kez daha selamlamaktadır.

Hüsnü Öndül
Genel Sekreter

Bir cevap yazın