Avcılar’da Patlayan Bomba

 

İstanbul Avcılar’da, dün gece saat 23 sularında, çöp bidonuna konan bomba patladı. Sonuç bir ölü ve çok sayıda yaralı…

Bu ve benzeri eylemlere “siyasal mücadele yöntemi” niteliği atfetmek olanaksızdır.

Bu tür eylemler, siyasal değil, adi birer cinayet eylemidir.

İHD, barış zamanı/savaş zamanı ayrımı yapmaksızın, her koşulda, sivillere yönelik şiddet eylemlerini yüksek sesle protesto etmektedir.

Bir eylemi anlaşılır ve haklı kılan şey, o eylemin özüdür. Bu öz, toplumda öncelikle barışa hizmet edip etmediği; temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkı sunup sunmadığı; meşru ve yasal hak ve özgürlük talebini içerip içermediği ve nihayet demokratik araç ve yöntemlerle dile getirilip getirilmediğidir.

Sivillere yöneltilmiş bombalar, ne hak ve ne de özgürlük taşıyıcısıdır. Bomba yalnızca ölüm taşır. Tek tek insanların ve insanlığın ölümünü…

İHD, her koşulda barışı ve her koşulda onurlu bir yaşam hakkını savunmaktadır. Dün geceki gibi vahşi ve kabul edilemez eylemlerin ardından insan haklarına dönük tepkiler geliştirmek ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışan kişi ve kurumları hedef göstermek Türkiye’de insan hakları ve demokratik standartların yükseltilmesine ve toplumsal barışa hizmet etmez. Bu eylemlerle insan hakları arasında nasıl bir ilişki kurulduğu anlaşılamamaktadır.

Bir kez daha,
“TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN ŞİDDETE HAYIR” diyoruz. Herkesi. konu ile ilgili olarak, ” tutum” almaya davet ediyoruz.

Hüsnü Öndül
Genel Başkan
 

Bir cevap yazın