İHD Çanakkale Şubesi “1 Eylül Dünya Barış Günü” Kutlamaları

İHD Çanakkale Şubesi “1 Eylül Dünya Barış Günü” Kutlamaları

İHD Çanakkale Şubesi "1 Eylül Dünya Barış Günü" Kutlamaları

Ortak kültür ve uygarlığa sahip iki ülke olan türkiye ve yunanistan halkları, evrensel bir değer olan barışı paylaşarak birlikte geleceği SİNİPARXİS (Ege’de Birlikte Yaşam Derneği) ile birlikte düzenlediğimiz etkinliğimizde aramızda bulunmanız bizleri onurlandıracaktır.

Kenan Döner
İHD Çanakkale Şubesi Başkanı

Program

1 Eylül 2009  salı günü “DÜNYA BARIŞ GÜNÜ” Barışın kenti olan Çanakkale’de faaliyet gösteren derneğimiz. İMROZ’da yaşayan ve mağdur olan rum yurttaşlarımızın bu güne kadar yaşadıkları acılarının tekrar etmemesi için, acıların paylaşılması, geçmişimizle yüzleşmek  ve evrensel hukukun bu coğrafyada da egemen olması için, Kürtçe, Türkçe, Rumca ve ermenice “BARIŞ İSTİYORUZ” talebinin yazılı olduğu kağıdı bir şişenin içine koyarak İMROZ açıklarında denize atılacaktır. 

Aynı gün Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda 1-12 Eylül 2009 tarihleri arasında “MERHABAREV” adlı fotoğraf sergisinin açılışı Saat:18:30’da yapılacaktır.

Yine aynı gün Sinemacılarımızla Barışalım temasıyla, Yılmaz GÜNEY’in “DÜŞMAN” filminin gösterimi Yalı Han’da Saat: 20:30’da yapılacaktır.

Geleneksel olarak derneğimizin 6’ncısını düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış günü etkinliğine bütün halkımızı davet ediyoruz.  

Bir cevap yazın