İHD’DEN TBMM BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET

İHD’nin geleneksel olarak düzenlediği İnsan Hakları Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İHD Genel Başkanı Akın Birdal başkanlığında, İHD Genel Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan İnsan Hakları Heyeti TBMM Başkanlığı’na İnsan Hakları Dilekçesi’ni sundular.

TBMM Başkan Vekili Vefa Tanır ile bir görüşme yapan İHD Heyeti adına konuşan Genel Başkan Akın Birdal, Türkiye’nin bazı devletler istediği için değil, kendi insanına ve onun haklarına saygı göstererek bir an önce bu haklrı tanıması ve yaşama geçirmesi gereğinden söz etti.

Birdal, köy boşaltmalara ve yargısız infazlara da değindiği konuşmasında İHD üzerindeki baskıları da gündeme getirdi. İHD’nin hükümet dışı bir sivil toplum örgütü olduğunu, misyonunun ise hakları ihlal edilenlerin haklarını savunmak ve insanlarda hak arama bilincini geliştirmek amacıyla çalıştığını vurgulayan Birdal, İHD’nin tüm baskılara karşın çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

TBMM Başkan Vekili Vefa Tanır ise “Siz çeride, biz dışarda insan haklarını savunmalıyız. İnsan haklarına ihtiyaç vardır” dedi ve sözlerine şunları ekledi: “Düşünceyi suç sayan maddelerin Terörle Mücadele Yasası’nda yeri olmaması gerekir ve düşünce terör kapsamından çıkarılmalıdır.”

İHD Basın Bürosu

Bir cevap yazın