EREN KINIK’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Eren KINIK Derneğimize başvurarak 21 Eylül akşam saat 19.45 sularında Paşa Köşkü Mahallesi, Hasanbey caddesi üzerinde başına bere takmış 2 kişi tarafından saldırıya uğradığını, demir çubuklarla darp edildiğini tarafımıza beyan etmiştir.

Kendisinin kimseyle şahsi husumetinin bulunmadığı, siyasal, politik nedenlerle bu tür bir taciz ve saldırıya uğradığını ifade etmiştir.

Üniversitelerin eğitim-öğretim dönemine başlamasıyla birlikte Kaos ve provakasyon yaratmak isteyen karanlık güçlerin gençliği kullanarak şiddet eylemlerine başlamasının sinyalleri alınmaya başlanmıştır.

Gençliğin, bilimle uğraşan, ülkenin sorunlarının çözümünde rol alması gereken en dinamik güç olması gerekirken, şiddet yöntemleriyle egemenliklerini ve çıkarlarını sürdürmeye çalışan odakların, gençliği şiddet, uyuşturucu, kabadayılık gibi onların duygularını ve hassasiyetlerini okşayan ve yönlendiren yöntemlerle kullanmaları üzüntü ve endişe yaratmaktadır.

Bizler, Üniversite gençliğinin tartışan, bilimsel araştırmalar yapan, ülkenin sosyal yaralarına parmak basan ve onların çözümü için fikir üreten, düşüncellerini şiddete başvurmadan çağdaş biçimde ifade etmelerini temenni ediyoruz.

Malatya ilimiz farklı inanç ve düşüncelere sahip insanlardan oluşmaktadır. Geçmişte acı olaylar yaşamıştır. Hiçbir zaman onaylamayacağımız olaylar yaşandı ya da bize yaşatılmıştır.

Eren KINIK’a yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Yetkililerden bu olayın aydınlatılmasını talep ediyor. Bu tür şiddet eylemlerinin vukuu bulmaması için gerekli tedbirlerinin alınmasını ve herkesi duyarlı ve sorumlu olmasını istiyor ve bu olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.

Murat ORAL
İHD MALATYA ŞUBE BAŞKANI

Bir cevap yazın