Cumartesi Anneleri ve İHD İstanbul Şubesi’nden Basına Çağrı

Gözaltına alındılar,  bir daha geri dönmediler…. 

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz aylarda Cumartesi anneleri ile ilgili çeşitli vesilelerle görüşlerini dile getirmişti. Önce, Temmuz ayında Dolmabahçe Sarayında kadın örgütleriyle yaptığı bir toplantıda bir soru üzerine ““Onlar kim? Ne yapiyorlar? Sadece oturuyorlar. Tuzel kisilikleri yok. Aralarında kimler var biliyor musunuz?“ demişti. 

Bu açıklamanın birkaç hafta sonrasında da NTV’nin canlı yayında Banu Güven’in “Cumartesi anneleri görüşmek isterse, yaklaşımlarınız ne olur?” sorusuna; . Eğer randevu talep ederlerse Cumartesi anneleriyle seve seve görüşürüm” dedi.

BİZİM DE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR.

30 Eylül 2010 tarihinde  saat 11.00’de  Cezayir Restaurant’da  Başbakan’a “ Artık yeter; kaybedilen / katledilen yakınlarımızın akıbetini öğrenmek ve faillerinin yargılandığı bir döneme tanıklık etmek istiyoruz” diye seslenirken Basın mensuplarını da  yanımızda görmek istiyoruz.

Saygılarımızla…                                                          

Tarih

30.09.2010, Perşembe

Saat

11.00 – 14.00

Yer

30 Eylül 2010 günü Saat 11.00-14.00 arası  Cezayir Restoran Hayriye Caddesi No: 12  Galatasaray-Beyoğlu (Galatasaray Lisesi’nin arka sokağında, Fransız Sokağı’nın girişinde)


Cumartesi Anneleri

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon

Bir cevap yazın