ANNE BABALARI TUTUKLANAN ÇOCUKLAR CEZAEVLERİNE GÖNDERİLİYOR!

ANNE BABALARI TUTUKLANAN ÇOCUKLAR
CEZAEVLERİNE GÖNDERİLİYOR!
REFERANDUMLA KABUL EDİLEN ANAYASANIN 11 VE 41. MADDESİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİN
AMACINA UYGUN DAVRANILMIYOR!

12 Eylül 2010 günü yapılan referandumla kabul edilen Anayasanın 11. Maddesine eklenen ek fıkrayla, çocuklar için pozitif ayrımcılık tedbirleri alınacağı, 41. Maddeye eklenen ek fıkra ile de her çocuğun korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkca aykırı olmadıkça anne ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahip olduğu kuralı getirilmiştir.

En son Şanlıurfa Emniyeti tarafından yapılan ve kamuoyuna KCK operasyonu olarak duyurulan operasyonda birçok kişi gözaltına alınmış ve 9 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlardan birisi de Aynur Şahin’di. Aynur Şahin, 26 Aralık 2009 günü Diyarbakır’da yapılan KCK operasyonunda tutuklanan Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin’in eşidir. Şahin ailesinin Agır isimli üç yaşında çocukları vardır. Şu anda Agır, annesi ile beraber cezaevindedir.

18 Mart 2010 günü Siirt Emniyeti tarafından yapılan soruşturmada, Siirt Şube Başkanımız Vetha Aydın ile birlikte derneğimiz üyelerinden olan Tüm-Bel-Sen Siirt Şube Başkanı Ferit Epözdemir ile eşi Belkısa Beştaş Epözdemir tutuklandılar. Epözdemir ailesinin üç çocuğu vardır. En küçükleri olan dört yaşındaki Rozerin vaktinin önemli bir kısmını annesiyle beraber cezaevinde geçirmektedir. Ayrıca, 9 yaşındaki Raperin ve 13 yaşındaki Rumet’i de unutmamak gerekir.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Şimdi sormak gerekiyor, hiçbir kaçma şüphesi olmayan, adresi belli, toplanmış delilleri karartma karartma ihtimali olmayan ve her ikisi de (Aynur Şahin üniversite hastanesinde hemşiredir; Belkısa Beştaş Epözdemir Siirt İl Genel Meclis üyesidir) kamu görevlisi olan kişilerin tutuklanması gerekli midir? Bu kişilerin eşlerinin tutuklu olduğu bilinmesine rağmen bunların tutuklanması ile amaçlanmak istenen nedir? Şahin ve Epözdemir ailelerinin çocukları da mı cezalandırılmak isteniyor? Anayasanın 10 ve 41. Maddelerinde yapılan değişiklikler Kürtler için uygulanmayacak mıdır? Bu denli keyfi ve haksız tutuklanma talep eden cumhuriyet savcıları ve bu kararı veren hakimler hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır? Tüm bu sorularımızın cevabını başta Adalet Bakanı olmak üzere HSYK’nın vermesini beklemekteyiz.

TBMM’ye sesleniyoruz! Yaptığınız Anayasa değişiklikleri uygulanamayacak ise iktidarda kim vardır? Lütfen bu sorularımıza cevap verin! Demokrasi oyunu oynamaktan vazgeçelim! Masum Kürt çocuklarının cezaevlerinde bir an bile olsa kalmasını istemiyorsanız, annelerini serbest bırakın!

İHD GENEL MERKEZİ

Bir cevap yazın