İHD Diyarbakır Şubesi – 84. “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” Eylemi

İHD Diyarbakır Şubesi – 84. “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” Eylemi

KAYIP YAKINLARI 84’ÜNCÜ HAFTADA APÊ MUSA’YI ANDI

İHD ve kayıp yakınları tarafından her hafta düzenlenen oturma eylemi 84’üncü haftasında Apê Musa anısına gerçekleştirildi. 18 Eylül 2010 tarihinde Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan oturma eylemine aralarında kayıp yakınları, İHD üye ve yöneticileri, BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, MEYA-DER Başkanı Ali Özgen, Eğitim Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan, DİYA-DER Başkanı Zahit Çiftkuran, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Musa Anter’in üzerinde “Apê Musa Ölümsüzdür” yazılı çok sayıda fotoğrafının taşındığı anmada, kayıp yakınları da katledilen yakınlarının fotoğraflarıyla hazır bulundu.
 
Anma töreninde Apê Musa’nın Grup Kızılırmak’ın ‘Newala Qasaba’ şarkısının giriş şiirini okuyarak konuşmasına başlayan İHD Diyarbakır Şube Saymanı M. Raci Bilici, “Bu dizeler hala kulaklarımızda. Hala o naif ses, bu dizeleri fısıldar asi çocuklarına. ‘Yaşamanın bir başka adı direnmektir’ derdi Apê Musa. Direne, direne yaşadı O, son nefesine kadar. Direnmeyi öğütledi çocuklarına. Dün onu katledenler, bugün de onun çocuklarını katletmeye devam ediyor. Ama onun vasiyetiydi; hala direnmeye devam ediyor Kürtler, barışseverler ve insan hakları savunucuları” dedi.
 
Bilici’nin konuşmasının ardından Eğitim Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan, MEYA-DER Başkanı Ali Özgen ve BDP İl Başkanı Nijad Yaruk da birer konuşma yaptı.
 
Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği düzenlenen 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

Konuyla İlgili Basın Açıklamasının Tam Metnine Buradan Ulaşabilirsiniz

{gallery}/fotograf_galerisi/ihd_diyarbakir_subesi_kayip_eylemi_18_09_10{/gallery}

Bir cevap yazın