İHD Diyarbakır Şubesi – Kayıplar Eylemi (90. Hafta)

İHD Diyarbakır Şubesi – Kayıplar Eylemi (90. Hafta)

İHD ve kayıp yakınlarının “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi 30 Ekim 2010 tarihinde, 90. haftasında, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde devam etti. Kayıp yakınlarının yaşamını yitirenler ve kaybedilenlerin fotoğraflarını taşıdığı eyleme İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, BDP PM Üyesi Mehdi Perinçek, İHD üye ve yöneticileri, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri, MEYA-DER, BDP’li yöneticiler ve kayıp yakınları katıldı.

Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, PKK’nin uzattığı eylemsizlik kararının son günlerine gelindiğine dikkat çekerek, “Bu sürecin kalıcı hale dönüşmesi için hükümetin barış süreci ortamını hazırlaması gerekir” dedi. Hükümetin kayıp yakınlarına karşı tutumundan söz eden Bilici, “Hükümetin faili meçhul cinayetlerinin faillerini yargılaması ve kayıp yakınlarından özür dilemesi çok zor bir şey değil” dedi.

Bilici daha sonra, 1994 yılında Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne giderken Köcaköy Jandarma Karakolu’nda gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Yıldız’ın kaybediliş hikayesini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi yaparak eylemlerine son verdi.

{gallery}/fotograf_galerisi/ihd_diyarbakir_subesi_kayip_eylemi_30_10_10{/gallery}

Bir cevap yazın