Bingöl İHD – Panelimize Davetlisiniz

10-17 Aralık günlerini kapsayan hafta, bütün dünyada Evrensel İnsan Hakları Haftası olarak kabul edilmiş ve bu hafta çeşitli etkinliklerle kutlanır. Bu hafta vesilesiyle, İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi olarak biz de ,“Oluşacak Anayasa’da Farklılıkların Statüsü ve Yeni Medya Düzeni” konulu bir panel gerçekleştireceğiz.

Yapılması düşünülen yeni bir anayasanın, ülkemizde yaşayan bütün etnik, dini, sosyal farklılıklara yaşam alanı yaratması en büyük arzumuzdur. Yeni bir anayasa hazırlık süreci devam ederken, bunun yanında var hızıyla devam eden askeri, polisiye operasyonlar ve karşılıklı çatışmalı durum bu sürece zarar vermektedir. Çatışmalı bu zorlu süreç devam ediyorken, görevi gerçekleri söylemek ve yazmak olan medyanın son zamanlardaki tutumunun da objektiflikten uzak olduğu kanaatini taşımaktayız.

Biz de, böylesi bir sürece az da olsa olumlu katkıda bulunmak için, bu konuları siz değerli Bingöl halkıyla paylaşmak üzere çok değerli şahsiyetlerden biri olan, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Vahap Çoşkun ve değerli gazeteci-yazar Roni Margulies’i sizlerle buluşturmak istedik. Moderatörlüğünü yönetim kurulumuz üyesi Bayram Özdemir’in yapacağı panelimiz,10 Aralık 2011 Cumartesi günü saat13.00’te Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Panele tüm halkımızın teşriflerini bekliyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Nihat AKSOY
İHD Bingöl Şube Başkanı

 

Bir cevap yazın