BASINA YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ !

Cumhuriyet Gazetesine 5 Mayıs ve 10 Mayıs tarihlerinde yapılan bombalı saldırılar haber alma hakkımıza yapılmıştır. Bomba etkisiz hale getirilmiş olsa da, yapılan bu saldırılar basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü tehdit etmektedir. Saldırılar aynı zamanda toplumda “güvenlik” kaygısı yaratmaya yönelik şiddetin bir sonucudur. Bir yandan yeni Terörle Mücadele Yasası ile basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar yapılmaya çalışılırken diğer yandan özgürlüklere ve demokrasiye karşıt güçler şiddeti her geçen gün yükseltmekte ve bütün bir toplumu şiddet kültürünün etkisi altına almaya çalışmaktadır.
 
Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırıda kullanılan bombanın MKE yapımı olması ayrıca düşündürücüdür. Her kim tarafından ne amaçla yapılmış olursa olsun bu saldırı hepimize ve özgürlüklerimize yapılmıştır. İnsan hakları savunucuları olarak bu saldırıları kınıyor ve faillerinin bir an önce yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz.
 
Demokratikleşmeye ve toplumsal uzlaşmaya en çok ihtiyaç hissettiğimiz bu dönemde her türlü şiddete karşı olmak toplumsal geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Yaşanan bu kaygı verici gelişmeler insan hakları savunucularını kaygılandırmaktadır.
 
 İNSAN HAKLARI DERNEĞİ

Bir cevap yazın