Demiryoluna Yapılan Mayının Saldırıyı Kınıyoruz

Demiryoluna Döşenen Mayının Patlaması Sonucu 7 Görevlinin Yaşamını Yitirmesinden Büyük Üzüntü Duyuyor ve Eylemi Şiddetle Kınıyoruz

7 can daha yitirdik….

Bitlis-Tatvan arasında demiryoluna döşenen mayının patlaması sonucu TCDD güvenlik görevlilerinden yedi kişi yaşamını yitirdi. Bilinmelidir ki, 7 yurttaşımızın daha yaşamını yitirmesiyle toplum olarak hepimiz de insani değerlerimizden birazını daha yitirmiş olduk.

Savaşa, şiddete, silaha topyekün karşı çıkmamız için daha kaç kişinin yaşamını yitirmesi gerekiyor.

Biz İnsan Hakları Derneği olarak; savaşa, şiddete ve silahlı eylemlere karşı olduğumuzu hemen her vesile ile haykırıyoruz.. Sorunların hukukun üstünlüğü çerçevesinde ve demokratik yöntemlerle çözülmesini talep ediyoruz. Aynı şekilde, hukuki, siyasi ve toplumsal hak taleplerinin de şiddete başvurulmadan ve demokratik mücadele yolları ile gündeme getirilmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

Yedi güvenlik görevlisi yurttaşımızın mayın patlaması sonucu yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyuyoruz ve eylemi şiddetle kınıyoruz.

Çatışma ortamı, operasyonlar, silahlı eylemler her geçen gün toplumsal barışı daha fazla tahrip etmektedir. Herkesi barışa sahip çıkmaya çağırıyoruz.

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ

Bir cevap yazın