Mardin’de Barış Surecine Vali Çelmesi

Rojava bölgesinden gelen cenazelere ilişkin olarak Mardin Valisi’nin değişmesinden sonra bir takım idari engeller çıkarılmaktadır.

Bugüne kadar cenazelerin geçişi için kullanılan ve son dönemde cenazelerin Dirbésiyé (Şenyurt) kapısından Nusaybin sınır kapısına yönlendirilmesi, yine burada bürokratik engel çıkarılarak tekrar Dirbésiyé’ye yönlendirilmesi evlatlarını yitiren ailelerin yaşadıkları acıyı daha da artırmaktadır.

Yine Mardin Valisi’nin değişmesi ile ortada da güvenliği tehdit eden bir durum yok iken Mazıdağı kırsalında operasyon emrinin verilmesi, barış sürecine aykırı bir tutum ve durumdur.  

Mardin Valisi’nin bu tasarruflarını endişe ile izliyoruz. Mardin genelinde yaşanılan hak ihlallerini izleyen kurum olarak Mardin Valisi’nin bu kararlarının toplumsal barışa bir katkı sunmadığı düşüncesindeyiz.

Kamu adına hareket eden idarecilerin bu tutum ve davranışları, izleme heyetinin neden bir önce kurulması gerektiğini de ortaya koymaktadır.

Siyasi iktidar;
• Mardin valisinin tutum ve davranışlarında haberdar mıdır?
• Bu tutum davranışların kendi söylemlerine uygun bulmakta mıdır?

    
Mardin Valiliğinin bu tutum ve idari tasarrufları derneğimizce hassasiyet ile gözlemlenmekte olup ilgili kurumlara gönderilmektedir.

            

İHD MARDİN ŞUBESİ

 

Bir cevap yazın