İŞKENCEYE SESSİZ KALMA

 

Ankara 2 No'lu Ağır Ceza Mahkemesinde süren 2 polis aleyhindeki işkence davasında Emekli Sandığı Genel Müdürü’nün bulunamayan emekli polisin adresini bildirmesi bekleniyor.

1991 yılında Birtan Altınbaş adlı üniversite öğrencisinin gözaltında ölümüne ilişkin olarak 10 polis hakkında “işkence ile kastı aşan adam öldürme” suçundan açılan ceza davası 18 Ekim 1991 tarihinde Ankara 2 No’lu Ağır Ceza mahkemesinde başlamış, 2001 yılı Temmuz ayında mahkeme Ahmet Baştan ve Naif Kılıç adlı iki polisin bulunamaması nedeni ile hakkındaki davanın aynı mahkemede başka bir esas numarası ile sürmesine karar vermişti.

Ahmet Baştan ve Naif Kılıç adlı iki polisin yargılandığı ek davanın 17 Haziran 2004 Perşembe günü saat 10.45’de Ankara 2 Nolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmasında Emekli Sandığı Genel Müdürü’nün ‘bulunamayan’ sanık polislerden birinin adresini bildirmesi bekleniyor. Sanık polisin adresini bildirmemesi halinde mahkeme, müdahil vekillerinin Emekli Sandığı Genel Müdürü hakkında soruşturma başlatılması talebi ile yaptıkları suç duyurusu hakkında karar verecek.

İnsan Hakları Derneği tarafından izlenmeye alınan bu davaya katılmanızı dileriz.

İnsan Hakları Derneği

Bir cevap yazın