Elinizi, Silahınızı, Dilinizi Kadın Bedeninden Çekin!

Her yeni güne başka bir ölüm haberiyle başlar olduk. Kadınlar olarak Barış konusundaki ısrarımızı her fırsatta haykırmamıza rağmen, bizim olmayan savaşın bütün kirli ve çirkin yüzüyle karşı karşıya bırakılıyoruz.

Direnen, ses çıkaran kadın susturulmakta hatta öldürülmektedir.

Savaşlarda kadına yönelen şiddete, taciz, tecavüz ve teşhirine coğrafyamızda 80’li ve 90’lı yıllarda da acı tanıklığını yapanlar/yaşayanlar ne yazık ki daha da çirkinleştirilmiş hallerine yeniden tanık olmaktadırlar. Günlerdir sokağa çıkma yasaklarının olduğu, tüm yaşam haklarının yok sayıldığı Cizre’de, direnen bir kadın arkadaşımızın ölü bedeni çıplak teşhir edilmiştir. Kendilerince yıldırmak ve utandırmak için yaptıkları bu hareket net bir savaş suçudur. Daha önce 10 Ağustos 2015’te, Ekin Wan’ın çıplak cesedini teşhir edenler bugün aynını Cizre’de tekrarlayarak kadına karşı olan duruşunu netleştirmiştir. Erkek-Devlet eliyle kadınlar katledilmektedir. Devlet karşımıza eril şiddetin destekçisi olarak çıkmaya devam etmektedir.

Savaştan, ekonomik ya da siyasi çıkarı olanlar şunu bilmelidir ki bu savaş kadınların savaşı değildir ve kadınlar işlediğiniz suça ortak olmayacaktır. Biz İHD’li kadınlar olarak tüm kadınları bu infazlara bu erkek-devlet şiddetine sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

Elinizi, silahınızı, dilinizi kadın bedeninden çekin!

 

Ebru Ulusal

İHD Kadın Sekreteri

Bir cevap yazın