Öcalan’ın Sağlık Sorunuyla İlgili Sorular Hakkında

Öcalan’ın Sağlık Sorunuyla İlgili Soruların Giderilmesi İçin Bağımsız Uzmanlar Heyeti Oluşturulmalıdır! 

Değerli Basın Mensupları,

İmralı Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan’ın avukatları tarafından önceki gün yapılan basın açıklamasında ve İHD Genel Merkezine yapmış oldukları başvuruda, Müvekkillerinin saç tellerini üzerinde yapılan tıbbi tahlil ve incelemelerde bazı zehirlenme emarelerinin tespit edildiği, iddia edilmiştir. Avukatlar, müvekkillerinden alınan altı adet saç teli üzerinde merkezi Oslo’da bulunan bir tıbbi kuruluş tarafından toksikolojik tahlil ve inceleme yapıldığını, bunların sonucunda müvekkillerinin saç tellerinde normal bir insanda bulunması gereken değerlerin çok üzerinde krom ve stronyum maddelerine rastlandığını belirtmişlerdir.

Değerli Basın Mensupları,

İnsan hakları savunucuları olarak bizler, insan haklarının her koşulda ve istisnasız herkes için sağlanması gerektiğini her koşulda vurgulamaktayız. Yaşam ve sağlık hakları en temel insan haklarıdır. Öcalan’ın sağlığıyla ilgili ileri sürülen bu son iddialar bir taraftan yaşam ve sağlık haklarını ilgilendirmekte, öte yandan da toplumda sosyal ve siyasal ciddi sonuçlara yol açacak önemli bir sorunu oluşturmaktadır.

Konunun son derece önemli ve acil olduğu açıktır. İddiaların başta Hükümet olmak üzere, tüm devlet kurumları tarafından ciddiyetle araştırılması ve bir an önce kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir. Bu konuda bağımsız ve tarafsız tıp uzmanlarından oluşacak bir heyetin gerekli incelemeleri yapması ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanması sağlanmalıdır.

Değerli Basın Mensupları,

Yukarıda da açıklandığı üzere, iddialar sadece Abdullah Öcalan’ın yaşam ve sağlık hakkını ilgilendirmemekte, aynı zamanda kamu düzenini yakından ilgilendirmektedir. Toplumsal gerginliklerin arttırılmaya çalışıldığı, gerilim politikalarının kışkırtıldığı bir dönemde, söz konusu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.
Bizler insan hakları kuruluşları olarak, Abdullah Öcalan’ın yaşam ve sağlık hakkını ve toplum düzeninin yakından ilgilendirilen bu konunun takipçisi ve izleyicisi olacağız. Bu anlamda, konunun uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından da yakından izlenilmesi ve takip edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız.
İddiaların bir an önce bağımsız ve tarafsız uzman kuruluşları muayene ve incelemeleri ile açıklığa kavuşturulması talebimizi yineliyor ve herkesi sorumlu ve sağ duyulu davranmaya çağırıyoruz.
 
 İNSAN HAKLARI DERNEĞİ MAZLUMDER TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VAKFI

Bir cevap yazın