Tüm Yargı Sen Genel Merkezine baskın

19 Aralık 2000 tarihinde Cezaevlerine yönelik olarak başlatıldığı söylenen operasyon, başladığı andan itibaren toplumun demokrasiyi ve insan haklarını savunan tüm kesimlerine de yöneltilmiştir. Bu çerçevede demokrasilerin olmazsa olmaz öğelerinden biri olan sivil toplum kuruluşlarının merkezleri, şubeleri mahkeme kararlarıyla basılmış, kapatılmıştır. Operasyon halen devam etmektedir. Bunun son örneği de 12 Ocak Cuma günü Tüm Yargı-Sen Genel Merkezine güvenlik güçlerince yapılan baskındır. Bu baskında sendika merkezindeki bütün dokümanlara el konulmuştur.

Tüm Yargı Sen İstanbul Şube başkanının görevden alınması, sendika yöneticileri hakkında dayanağı olmayan soruşturmaların başlatılması ve nihayetinde genel merkeze yapılan baskın, demokrasilerde olağan olan farklı anlayışların yaşam bulma ve örgütlenme hakkına tahammül edilemediğinin açık bir kanıtıdır. Kendi düşüncesinden farklı düşüncelere tahammül gösteremeyen bir rejim, demokratik olduğunu iddia edemez.

Demokratikleşme sürecini baltalayan bu tür anti-demokratik uygulamaların son bulmasını istiyor, sivil toplum kuruluşları üzerindeki bu baskıları kınıyoruz.

Feray Salman
İHD Genel Sekreter Yardımcısı

Bir cevap yazın