Barış için Avrupa’dan ödül, Türkiye’den ceza

İHD Genel Başkanı Akın Birdal Av. Eşber Yağmurdereli nin gözaltına alınmasını kınayarak  Barış için Avrupa dan ödül, Türkiye den ceza  dedi.

Birdal ın Açıklaması Şöyle:

Barış İçin Bir Milyon İmza Girişimi sözcüsü, sanatçı, yazar Av. Eşber Yağmurdereli ye yine kelepçe vuruldu.

Eşber Yağmurdereli ile hepimize kelepçe vuruluyor. Cezaevindeki 117 düşünce suçlusuna 118.si eklenmiyor, hepimiz ekleniyoruz.

Barışı, demokrasiyi ve insan haklarını istemenin bedelinin cezaevi olduğunu dünyaya anlatmak, Türkiye için yine zor olacak.

Barış için çabaların bedeli Avrupa da ödül, bizde ceza oluyor. Yaşar Kemal ile onurlanırken, Eşber Yağmurdereli ile zora giriyoruz. Türkiye yi AB içinde gördüğünü ya da görmek istediğini söyleyen Avrupa bu duruma ne diyecek.

Başbakan Mesut Yılmaz, bugün hükümetin yüzüncü gününde yüzü ak olduğunu söylüyor. Tam tersi yüzüncü günün yüzü karadır. Çünkü yeni bir yüzyıla girerken düşünceyi suç sayan bir yönetimin yüzünün ak olduğu söylenemez.

Av. Eşber Yağmurdereli için verilen bu karar AİHM den geri dönecek. Türkiye yine bir mahkumiyetin senedine imza atmış oldu.

Eşber Yağmurdereli nin barış ve özgürlük düşüncesi bizimle yürüyüşünü sürdürecek. Eşber Yağmurdereli ye ve düşünceye özgürlük mücadelesi kesintisiz sürdürülecek ve Türkiye düşünce suçlusu bir ülke olmaktan çıkarılacaktır.

İHD Basın Bürosu

Bir cevap yazın