Telekulak

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı da dinlediler. Belki de CHP’yi tümden dinliyorlar. Genel Başkanı dahil.

CHP parlamentoda ana muhalefet partisidir.

 

Bir ülkede ana muhalefet partisi izleme ve dinleme altındaysa ve bu yolla baskı altına alınmak isteniyorsa, o ülkede demokrasiden ve hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğundan söz edilebilir mi?

Yeni durumlar gözleniyor.

İktidar partisi yargı baskısı altındaydı ve haklı olarak itiraz ve şikayetlerde bulunuyordu. İktidar partisinin demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun çözüm beklentisi ve arayışları içersinde olması da doğaldı. Ancak öyle anlaşılıyor ki, hükümete bağlı birimler de kulaklarını açmışlar başkalarına baskı uyguluyorlar.

 

Oysa hukukun üstünlüğü ilkesini, herkes için savunmak lazım.

Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Sayın Paksüt’ü kim dinliyor ve izliyorsa, aynı odağın CHP’yi de izlediği ve dinlediği kanaati yaygınlaşıyor.

Olan biten Türkiye’de demokrasi yolundan sapmalara işaret ediyor. Demokratik hukuk devletine giden yoldan sapmalara… 

Hükümet bu olayı da Paksüt olayını da aydınlatma sorumluluğunu taşımaktadır. Daha baştan, hiçbir araştırma, inceleme, soruşturma yapmadan dinleme yapıldığını reddetmek doğru bir tutum olmasa gerek. 

Hükümet herkese, siyasilere ve tüm yurttaşlara, hukukun üstünlüğü ilkesi uyarınca haklarının ve özgürlüklerinin güvencesini vermelidir. Ve öyle davranmalıdır. 

Polis devleti yönelimlerinden ve uygulamalarından hızla ve kesin olarak vazgeçmelidir. 

Hüsnü Öndül

Genel Başkan

Bir cevap yazın